Jump to content

TotteG

Members
  • Content Count

    742
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by TotteG


  1. 5 hours ago, Trensharo said:

    There is a 32-Bit install option for Pro 12,

    Hi @TrensharoThanks, that's right ... :)

    5 hours ago, Trensharo said:

    And, you may have to install the 32-Bit version of Sound Forge to use them.

    As stated and confirmed above the 32-bit plugin works fine in the 64-bit Sound Forge.

    5 hours ago, Trensharo said:

    Sound Forge bundled with Samplitude doesn't include the license for them, either (even though the download will offer them).

    Sound Forge bundled with Samplitude Pro X3 does include the licence for the Mastering and Repair Suite plugins, but the one bundled with Pro X4 don't include a licence.

    5 hours ago, Trensharo said:

    I think MixCraft includes the old iZotope Mastering Essential plugin, but I'm not sure if that will work in Sound Forge or any other DAW/Audio Editor (assuming you own that, cause Ozone 8 is cheaper to buy).

    I think Ozone 7/8 Elements is better than the old iZotope plugin.  It basically replaced those SKUs of the product.

    Yes I know there are better options nowadays but Patrick liked and wanted the the plugins he have to show up in Sound Forge Pro 13 and we got that issue solved ... :)

    Best, Thomas


  2. Ok, you get this missing file dialog when the library license is not activated.

    Have you activated the standalone Independence Pro Suit in the preferences?

    If so, which license did you get? The reason I ask is that I’ve seen confusion before with the different licenses. Only the Premium Suit license for the 70 GB library will work with the library installed with Samp ProX, not the Standard (2 GB) or Plus (12 GB) licenses.

    Best, Thomas


  3. 7 hours ago, Jazzy2040 said:

    Hi Thomas,

    Thank you so much for the info,

    It's extremely helpful.

    I just got them,

    Thank you.thank you.

    Best,

    Sylvain.

    I'm glad that I could of help Sylvain ... :)

    Magix seem to have missed to include any of the Acoustic Mirror impulse files so it's good to download the all_impulses.exe 

     


  4. Hi @Jazzy2040!

    I think they where available on the old installation CD's and as a additional download ...

    You'll find the test tones included here in this download from the Sony days:

    https://web.archive.org/web/20150911083213/http://dspcdn.sonycreativesoftware.com/current/extras/impulses/all_impulses.exe

    Edit:

    If you don't want do download all impulses (60 mb) you'll find the test tones folder here:

    https://web.archive.org/web/20141012070807/http://download.sonymediasoftware.com/current/extras/testtones.zip

    Best, Thomas


  5. 13 hours ago, byxx said:

    Seq15 autocreates 60 tracks with a Kontakt instrument as a Multi. How to reduce the number to 16 autocreated tracks.

    Hi @byxx!

    As I can see it's not possible anymore, the Kontakt plugin reports all available outputs to Seq/Sam and you can't change that within Kontakt.

    Up to Kontakt version 5 there was 3 versions of the plugin: the full 64 output version, a 8 output and a 16 output version.

    Unfortunately NI seems to have removed the 8 & 16 output plugin from Kontakt 6.

    In Independence you can define how many outputs you want but that's not possible in Kontak.

    What you can do is to set up the mixer in Kontakt with 16 stereo channels and assign them to separate outputs in Kontakt, 

    save that as an output section preset and also save current output section state as default for: VST plugin (the old VST 8 & 16 outputs still listed to confuse so don't select any of them)

    Restart Kontakt to activate the changes.

    When you load Kontakt in Seq/Sam this will give you 16 stereo track + 4 stereo AUX and will use 40 of Kontakts outputs and the rest of the unassigned outputs will appear after the AUX's so you can easily delete these.

    Best, Thomas


  6. 21 hours ago, tdor said:
    You can download and install the latest Independence 3.6 (for Windows here):
    https://my.hidrive.com/lnk/yWNAPscl

    Great ,thanks Thomas!

    I wasn't aware of the 3.6, thought 3.5 was the latest ... where did you get that one?

    Have the separate Pro licence as well, in my Magix downloads there is only 3.5 available (but the download file is still named 3.2!?!)

    The support download here is also the 3.5:

    https://www.magix.com/int/support/pro-audio-downloads/

    Best, Thomas


  7. 15 minutes ago, Artbluevibe said:

    Is there a way to insert one plugin to ALL TRACKS! ??? with a click of a button. for example if I want to insert fab filter EQ for all tracks before starting to mix, do I have to do one by one? The way I do it is hold control and drag to next track slot. only if theres a faster way. Or do I have to save as a mixer setup?

    Hi @Artbluevibe!

    Just select all tracks in the mixer and add the plugin to a slot, it will be added to all selected tracks. :)

    Best, Thomas


  8. 19 hours ago, Alfonso said:

    Hmmmm . . . . reading that warning when deactivating my original workstation install/laptop activation and reading this on some magix page . . .

    "You can change this device once a month through the Magix Service Center. . . . . . . . this program requires an internet connection at least once a month to validate the license."

    Perhaps I'm reading this wrong?  Perhaps there isn't a limitation on number of times or occurrence of deactivate/activate but rather that each device must simply be 'active' at least once a month for that confirmation?

    If so, more reasonable and will pursue this trial.  I'm still going to deactivate (and hell, 'reactivate') the laptop to see about any limitation.  But if no limitation, I can live to some degree with this activation dictate as I'm not using any of these devices where at least sometime during 30 days that aren't available to connect to the internet.

    Al

    Ok, the line: "You can change this device once a month through the Magix Service Center" indicates that but it also refers to 2015 version, the website might need an update ...

    It seems to have been dropped as support said this in 2017: "Originally this could only be done once per month, however this restriction was dropped"

    https://www.magix.info/uk/forum/deactivate-activate--1182177/#ca1314065

    Keep us updated how it goes ... :)

    Best, Thomas


  9. Hi Alfonso!

    I believe it is right that the monthly rental model only permits one activation/computer at the time ...

    However, where did you find the information about the once 30 day limit?

    As I understand it used to be so but they dropped that limitation some years ago:

    https://www.magix.info/uk/forum/deactivate-activate--1182177/#ca1314065

    To switch computers there are 2 ways of deactivating / activating

    Start up the none activated program on the new computer you wish to use - you should be prompted that the installation is not activated and do you wish to activate - doing so will deactivate the other computer activation.
     
    Logon on the the magix.com website, login to your account and under My Products you can activate / deactivate the appropriate computer - you should already have activated each installation to do this.

    Regards, Thomas


  10.  

    3 hours ago, Gabor Pelva said:

    3. I have a lot of 32 bit plugins and those are working, at least what I tested quickly. Will work the program with 32 bit plugins?

    Yes, as HHfallback say, there is a 32-bit bridge to use them in the 64-bit version of Pro X4 but it takes more resources and can be buggy with some plugins  ...

    If you really need to use a lot of 32-bit plugins there is a 32-bit version of Pro X4 as well but it's not installed by default, you need to do a custom installation and select the 32-bit version.

    Regards, Thomas


  11. 8 hours ago, cmbourget said:

    I understand. I can indeed place these returns at the end. Wise advice, thanks.
    On the other hand (strange behavior?): All the SENDS are self-relocating, automatically, without me doing anything, except perhaps to go in and out of the Sends option.

    The strange behavior with backwards routing is that you can get audio glitches sometimes with playback or just at mixdown,

    it has been discussed before and is mentioned here:

     


  12. 2 hours ago, cmbourget said:

    Sorry, Thomas, that erases all the Sends. At least in my configuration .. :mellow:

    Yes, a reset does reset the AUX sends ... sorry, I should have been more clear ... :huh:

    Btw, it's recommended to have all the AUX returns to the right in the mixer, after all the tracks and busses, you can get strange behavior if routing things backwards ...

×