Installatie FAQ's

Klik op de foumelding die u krijgt bij de installatie, om zo een mogelijke oplossing te vinden.

Wanneer geen van bovenstaande foutmeldingen u betreft, dan kunt u hier een support-aanvraag stellen.

Installatie blijft hangen (bij Installatiescript wordt aangemaakt).

Controleer als eerste of er nog Windows updates beschikbaar zijn via Windows Update, en installeer deze dan. In Windows gaat u naar het Windows Configuratiescherm en daar typt u in het zoekveld rechtsboven "update", en dan klikt u op "Naar updates zoeken". Installeer daarna alle gevonden updates. Eventueel herhaalt u dit nadat uw PC opnieuw is opgestart, net zolang Windows geen updates meer vindt.

Probeer daarna de installatie van het MAGIX programma opnieuw, en volg dan onderstaande aanwijzingen.

Advies is om als beheerder/administrator (individueel) te installeren en niet voor alle gebruikers. Onder Windows Vista/7/8/10 bij problemen de start.exe of setup.exe direct vanaf de installatie CD/DVD starten door er met de rechter muisknop op te klikken en dan "Als administrator uitvoeren" kiezen. Vaak vindt u het daadwerkelijke setup-installatie programma op de CD/DVD in de map "product" en heeft dan de naam "programma-naam_setup.exe". In geval van een download-versie klikt u rechts op het gedownloade .exe bestand (vaak genaamd "programma-naam_dlm.exe) en dan "Als administrator uitvoeren".

Vaak lopen er te veel en eventueel conflicterende programma's of processen op de achtergrond die de installatie verstoren. Schakel minimaal antivirus en firewall uit; verbinding met internet dan verbreken!

Soms is het moeilijk de antivirus echt uit te schakelen omdat deze toch op de een of andere manier op de achtergrond actief blijft. Blijft de installatie van het programma ondanks al deze aanwijzingen toch "hangen", dan adviseren wij om tijdelijk uw antivirus te de-installeren, dan het programma te installeren, en daarna dan weer uw antivirus te installeren.

Schakel naast anti-virus en firewall tevens programma's uit zoals internet toegangs-software, printerprogramma's, programma's die virtuele CD/DVD stations aanmaken, en eventuele programma's die direct toegang tot uw CD/DVD-station hebben (zoals InCD of DirectCD voor het direct beschrijven van CD'S/DVD's)!

Via onderstaande methode kunt u eens zoveel mogelijk achtergrondprocessen uitschakelen.

Er draaien bij u wellicht veel (vaak onnodige) processen. Deze kunnen eventueel problemen veroorzaken met andere programma's. Bekijk welke processen er bij u draaien mbv CTRL-ALT-DEL, Taakbeheer, tabblad processen. Zet een vinkje linksonder bij Processen van alle gebruikers weergeven.
Veel van die processen worden automatisch gestart wanneer Windows start. Probeer ze daar eens uit te schakelen, zodat ze niet automatisch starten.
Ga daarvoor naar het Windows Startmenu, en dan onder XP naar Uitvoeren, of onder Vista/7 bij Zoekopdracht starten. Tik daar MSCONFIG, en dan OK.
Ga dan in Msconfig naar tabblad Opstarten, en haal daar vinkjes weg bij onnodige programma's. Veel kan uitgeschakeld worden, ook al klinkt het zo belangrijk als printer monitors, scanner programma's, Officestart, Indexer, USB apparaten, geluidskaart applicaties, Realtray, etc... Ze doen echt niets anders dan onnodige systeembronnen verbruiken!

Welke processen waarbij horen, kunt u mooi bekijken via de website:
http://www.computer-support.nl/Systeemtaken/Index.php

Na het weghalen van vinkjes bij het Opstarten tabblad van Msconfig, klikt u OK, en start u de PC opnieuw op.
Wanneer nu bepaalde (belangrijke) zaken het niet meer doen, dan voert u nogmaals MSCONFIG uit, en zet u weer een vinkje bij de betreffende taak.
Bij het opnieuw opstarten van Windows krijgt u wellicht nog een bericht te zien dat u MSCONFIG heeft gewijzigd; zet dan een vinkje daarin (dat u dit niet iedere keer wilt zien) en klik dan OK.

In Windows 8 gaat u naar Taakbeheer (via CTRL-ALT-DEL), en dan kiest u het tabblad Opstarten. Daar kunt u d.m.v. rechtsklik op een item, deze uitschakelen (of eventueel later op die manier ook weer inschakelen). Ook hierna de computer opnieuw starten om de wijzigingen tot uitvoer te brengen.

Verder kan het eventueel voorkomen bij de installatie dat er een melding staat die "weggedrukt" moet worden, maar dat deze onder het installatiescherm "verdwenen" is. Druk daarom eens, wanneer de installatie "hangt", op ALT-TAB (meerdere malen eventueel) om te kijken of er niet ergens een melding staat. Druk deze dan eventueel weg.

Opmerking: Controleer na de eerste keer opstarten van het programma ook meteen of er niet een actuele patch beschikbaar is.
Voor een actuele update/patch gaat u het eenvoudigst in het programma zelf naar menu Hulp / Online actualiseren of Auto-update of Update programma.
Alternatief kunt u de update/patch ook "handmatig" downloaden via:
support.magix.net
Aan de linker zijde naar Download en dan selecteert u uw programma. Dan klikt u de programma-link en dan nogmaals op de pijl om de download te starten. Bij voorkeur deze opslaan op een locatie op uw harddisk waar u deze nog terug kunt vinden. Daarna deze dan uitvoeren dmv dubbelklik. Bij het uitvoeren van de patch het betreffende programma wel sluiten.
Onder Windows Vista/7/8 de patch uitvoeren als Administrator; rechtsklik op het gedownloade bestand en dan Als administrator uitvoeren...

---------------

Was of is uw Windows up-to-date na het uitvoeren van Windows update, maar kunt u ondanks dat en bovenstaande toch nog steeds niet installeren, volg dan nog onderstaande.

De installatie van actuele programma´s met de MSI-installer blijkt op sommige systemen problematisch te zijn, wanneer voordien een bepaalde Windows veiligheidsupdate geïnstalleerd werd.

Het betreft veiligheidsupdate KB2918614 van ongeveer 13.08.2014.

Om het probleem van de installatie op te lossen, verwijdert u betreffende update KB2918614, en daarna installeert u het MAGIX programma opnieuw.
U gaat daarvoor als volgt te werk:
- Ga naar Windows Update
- Klik daar linkonder op geinstalleerde updates
- In het venster met de lijst van Updates, tikt u rechtboven in het zoekveld KB2918614
- Als het goed is ziet u nu betreffende update staan, en u klikt er rechts op en kiest Verwijderen
- Hierna start u uw PC opnieuw en probeert u nogmaals het MAGIX programma te installeren

Volg bij die installatie dan opnieuw ook bovenstaande algemene aanwijzingen.

Tijdens de installatie komt er een foutmelding dat er geen toegang mogelijk is tot een netwerkpad.

Voer de FixIt 50356 van Microsoft uit.

Klik op de link http://go.microsoft.com/?linkid=9708107 en sla betreffend bestand op.

Start de probleemoplossing, door met de linker muisknop te dubbelklikken op het bestand "MicrosoftFixit50356.msi". Ga akkoord met de licentiebepalingen van Microsoft (zet een vinkje) en klik op Volgende. Nu wordt er uit veiligheidsoverwegingen een Systeemherstelpunt aangemaakt, waarmee u eventueel terug kunt keren naar de huidige toestand.

Nadat de noodzakelijke wijzigingen door deze Fixit zijn uitgevoerd, start u uw computer opnieuw.

Hierna start u de installatie van het MAGIX programma opnieuw.

Installatieproblemen onder Windows 7 en Windows 8

De installatie van actuele programma's met de MSI-installer schijnt op een aantal computers problemen op te leveren wanneer op betreffende computers de Windows beveiligingsupdate KB2918614 geïnstalleerd is.

Ondertussen heeft Microsoft betreffend probleem getracht te verbeteren met de uitgifte van de Windows updates KB3000988 en KB3008627.

Zorg er om die reden voor dat u alle actuele Windows updates geïnstalleerd heeft op uw computer:

1. Ga daarvoor naar het Windows Configuratiescherm en kies daar rechtsboven bij "Weergeven op" voor "Grote pictogrammen".
2. Kies nu Windows Update en installeer alle Belangrijke EN alle Optionele updates.
3. Na afloop van het update-proces, start u uw computer opnieuw.

Blijft het probleem ondanks deze actuele Windows-update toch bestaan, dan kunt u betreffende problematische beveiligingsupdate KB2918614 op verschillende manieren de-installeren.

- Open het Windows Configuratiescherm en kies daar Programma's en onderdelen, Een programma verwijderen. Klik linksboven op Geïnstalleerde updates weergeven. In het zoekveld rechtsboven typt u KB2918614, en wanneer deze verschijnt klikt u er met de rechter muisknop op, en kiest Verwijderen.
Start uw computer opnieuw, en zorg ervoor dat de update nu niet weer automatisch door Windows update wordt geïnstalleerd. Probeert u nu nogmaals uw MAGIX programma te installeren.

of

- Op uw toetsenbord de toetscombinatie "Windows-toets" + "R" drukken en dan voert u onderstaande in:
wusa /uninstall /kb:2918614
Start uw computer opnieuw, en zorg ervoor dat de update nu niet weer automatisch door Windows update wordt geïnstalleerd. Probeert u nu nogmaals uw MAGIX programma te installeren.

of

- Download het kleine .bat bestandje via onderstaande link:
https://support2.magix.com/customer/de/download_do/58033
Sla dit op en voer het daarna uit (d.m.v. dubbelklik in Windows Verkenner).
Start uw computer opnieuw, en zorg ervoor dat de update nu niet weer automatisch door Windows update wordt geïnstalleerd. Probeert u nu nogmaals uw MAGIX programma te installeren.

OPGELET!

De-installeer de beveiligingsupdate KB2918614 alleen wanneer u problemen ondervindt bij het installeren van uw MAGIX programma's. Bij alle andere problemen helpt het de-installeren van deze beveiligingsupdate niet.

Installatie van een MAGIX programma lukt niet

Advies is om als beheerder/administrator (individueel) te installeren en niet voor alle gebruikers. Onder Windows Vista/7/8 bij problemen de start.exe of setup.exe direct vanaf de installatie CD/DVD starten door er met de rechter muisknop op te klikken en dan "Als administrator uitvoeren" kiezen. Vaak vindt u het daadwerkelijke setup-installatie programma op de CD/DVD in de map "product" en heeft dan de naam "programma-naam_setup.exe". In geval van een download-versie klikt u rechts op het gedownloade .exe bestand (vaak genaamd "programma-naam_dlm.exe) en dan "Als administrator uitvoeren".

Vaak lopen er te veel en eventueel conflicterende programma's of processen op de achtergrond die de installatie verstoren. Schakel minimaal antivirus en firewall uit; verbinding met internet dan verbreken!

Soms is het moeilijk de antivirus echt uit te schakelen omdat deze toch op de een of andere manier op de achtergrond actief blijft. Blijft de installatie van het programma ondanks al deze aanwijzingen toch "hangen", dan adviseren wij om tijdelijk uw antivirus te de-installeren, dan het programma te installeren, en daarna dan weer uw antivirus te installeren.

Schakel naast anti-virus en firewall tevens programma's uit zoals internet toegangs-software, printerprogramma's, programma's die virtuele CD/DVD stations aanmaken, en eventuele programma's die direct toegang tot uw CD/DVD-station hebben (zoals InCD of DirectCD voor het direct beschrijven van CD's/DVD's)!

Via onderstaande methode kunt u eens zoveel mogelijk achtergrondprocessen uitschakelen.

Er draaien bij u wellicht veel (vaak onnodige) processen. Deze kunnen eventueel problemen veroorzaken met andere programma's. Bekijk welke processen er bij u draaien mbv CTRL+ALT+DEL, Taakbeheer, tabblad processen. Zet een vinkje linksonder bij Processen van alle gebruikers weergeven.
Veel van die processen worden automatisch gestart wanneer Windows start. Probeer ze daar eens uit te schakelen, zodat ze niet automatisch starten.
Ga daarvoor naar het Windows Startmenu, en dan onder XP naar Uitvoeren, of onder Vista/7 bij Zoekopdracht starten. Tik daar MSCONFIG, en dan OK.
Ga dan in Msconfig naar tabblad Opstarten, en haal daar vinkjes weg bij onnodige programma's. Veel kan uitgeschakeld worden, ook al klinkt het zo belangrijk als printer monitors, scanner programma's, Officestart, Indexer, USB apparaten, geluidskaart applicaties, Realtray, etc... Ze doen vaak niets anders dan onnodige systeembronnen verbruiken.

Welke processen waarbij horen, kunt u mooi bekijken via de website:

http://www.computer-support.nl/Systeemtaken/Index.php

Bovenin bij "Bestand" de procesnaam ingeven (bijv. "dwm.exe") en dan Zoek klikken.

Na het weghalen van vinkjes bij het Opstarten tabblad van Msconfig, klikt u OK, en start u de PC opnieuw op.
Wanneer nu bepaalde (belangrijke) zaken het niet meer doen, dan voert u nogmaals MSCONFIG uit, en zet u weer een vinkje bij de betreffende taak.
Bij het opnieuw opstarten van Windows krijgt u wellicht nog een bericht te zien dat u MSCONFIG heeft gewijzigd; zet dan een vinkje daarin (dat u dit niet iedere keer wilt zien) en klik dan OK.

In Windows 8 gaat u naar Taakbeheer (via CTRL-ALT-DEL), en dan kiest u het tabblad Opstarten. Daar kunt u d.m.v. rechtsklik op een item, deze uitschakelen (of eventueel later op die manier ook weer inschakelen). Ook hierna de computer opnieuw starten om de wijzigingen tot uitvoer te brengen.

Verder kan het eventueel voorkomen dat er tijdens de installatie een melding staat die "weggedrukt" moet worden, maar dat deze onder het installatiescherm "verdwenen" is. Druk daarom eens, wanneer de installatie "hangt", op ALT+TAB (meerdere malen eventueel) om te kijken of er niet ergens een melding staat. Druk deze dan eventueel weg.

Opmerking: Controleer na de eerste keer opstarten van het programma ook meteen of er een actuele patch beschikbaar is.

Voor een actuele update/patch gaat u het eenvoudigst in het programma zelf naar menu Hulp / Online actualiseren of Auto-update of Update programma.

Alternatief kunt u de update/patch ook "handmatig" downloaden via:
http://support2.magix.net/customer/nl

Log in op deze site aan de linker zijde met uw emailadres en wachtwoord waarmee u bij MAGIX geregistreerd staat.

Aan de linker zijde naar Downloads en dan selecteert u uw programma. Dan klikt u de programma-link en dan nogmaals op de pijl om de download te starten. Bij voorkeur deze opslaan op een locatie op uw harddisk waar u deze nog terug kunt vinden. Daarna deze dan uitvoeren dmv dubbelklik. Bij het uitvoeren van de patch het betreffende programma wel sluiten.

Onder Windows Vista/7/8 de patch uitvoeren als Administrator; rechtsklik op het gedownloade bestand en dan Als administrator uitvoeren...