nlNederlandsselect more languages

Video deluxe

Na de update naar Windows 8.1 heb ik verschillende problemen. Wat kan ik doen?

Na de update naar Windows 8.1 heb ik volgende problemen:

  • De codecs kunnen niet meer geactiveerd worden, of bepaalde bestanden kunnen niet meer geïmporteerd/geëxporteerd worden.
  • Het programma start niet meer.
  • Een Plug-in functioneert niet meer.
  • De FTP-upload functioneert niet meer.

Om deze problemen op te lossen dient u het programma expliciet als Administrator te starten.

proDAD Heroglyph 4 installatie problemen bij Video Deluxe 2014 Premium

De-installeer in ieder geval alle versies van Heroglyph die op uw PC geinstalleerd zijn; via het Windows Configuratiescherm, Programma's verwijderen....

Daarna voert u het "RemoveHgFromMagix.bat" bestand uit (d.m.v. dubbelklikken op het .bat bestand) dat u vindt het het .ZIP bestand via onderstaande link:.

http://download.magix.net/support2/removehgfrommagix.zip

Reisroute animatie blijft hangen op "Kaart wordt geladen...."

Door een aanpassing van de website die benut wordt om de Reisroute-animatie mogelijk te maken is betreffend probleem ontstaan.

Om dit op te lossen downloadt u a.u.b. onderstaande Reisroute-animatie update. Betreffende update downloaden en opslaan en daarna uitvoeren (d.m.v. dubbelklik op het gedownloade bestand). Na de uitvoering van deze update zal de Reisroute-animatie weer normaal functioneren.

De udate voor volgende programma's:

Hoe kan men OpenCL of CUDA bij de export naar AVCHD of Blu-ray inzetten in Video Deluxe 18 MX / 2013?

OpenCL (van AMD / ATI) en CUDA (van NVIDIA) zijn twee technologieën voor video-kaarten, die het MAGIX Video deluxe mogelijk maken reken-intensieve export-operaties op de video-kaart uit te voeren (i.p.v. zoals normaal op de CPU).

Waarom blijft de Reisroute-animatie bij het laden van de kaart hangen?

Door een aanpassing van de website die benut wordt om de Reisroute-animatie mogelijk te maken is betreffend probleem ontstaan.

Om dit op te lossen downloadt u a.u.b. onderstaande Reisroute-animatie update. Betreffende update downloaden en opslaan en daarna uitvoeren (d.m.v. dubbelklik op het gedownloade bestand). Na de uitvoering van deze update zal de Reisroute-animaite weer normaal functioneren.

De udate voor volgende programma's:

Waarom komt de melding "Golfvorm apparaat niet gevonden"?

Die melding betekent dat Video Deluxe geen geluidskaart kan vinden, of dat die verkeerd is ingesteld. Wanneer u met andere programma's nog wel geluid heeft, staat het in Video Deluxe zelf verkeerd ingesteld. Wanneer u met andere programma's ook geen geluid meer heeft dan is er iets mis met uw Windows configuratie en moet u de oplossing daar zoeken.

Waarom speelt een gebrande DVD niet af op de stand-alone DVD-speler?

Helaas is het zo dat vele stand-alone DVD spelers aangeven ook gebrande DVD's te kunnen afspelen, maar dit wordt in de praktijk vaak niet zo breed ondersteund. Het is zeer afhankelijk van welk type DVD gebruikt is om te branden en ook het merk heeft invloed.

Probeer het eens met een ander merk, een + ipv een - (of vice versa) of ook een RW. D.m.v. experimenteren kan men er op deze manier achterkomen welk type en merk gebrande DVD "geslikt" wordt door uw DVD speler.

 

Kan ik een ISO DVD Image maken i.p.v. een DVD te branden?

Soms kan het handig zijn om een DVD/Blu-Ray image bestand te maken (.ISO bestand) in plaats van een fysieke disc te branden.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Image

Met behulp van een virtueel DVD/Blu-Ray-station kunt u dan een dergelijke image integreren of met een ander brandprogramma alsnog als echte disc branden.

Waarom wordt mijn mini-DV camera verbonden via Firewire niet herkend onder Windows Vista of 7?

Vaak zijn onder Windows 7/Vista de gebruikte Firewire stuurprogramma's de probleemoorzaak.

 

Open het apparaatbeheer en dubbelklik op de Firewire kaart (1394), tabblad Stuurprogramma en daar kiest u Stuurprogramma bijwerken, Niet via Internet, Zelf zoeken, Niet zoeken ik bepaal zelf...


Daar moeten nu meerdere IEEE 1394 stuurprogramma's zichtbaar zijn. Hier kiest u het OHCI Compliant Stuurprogramma (Legacy of Oude versie).

 

Herstart de computer en kijk of het nu wel functioneert.

 

Hoe exporteer ik een film naar Divx / Xvid?

Om DivX / Xvid video's te importeren of te exporteren is de installatie van de DivX / Xvid codec noodzakelijk. Installeer de nieuwste DivX of Xvid codec via http://www.divx.com of http://www.xvid.org. Voor de import moet het Divx / Xvid bestand de extensie .AVI hebben.

 

Om een DivX video te exporteren gaat u als volgt te werk:

 

Ga naar Film exporteren / Als AVI via menu Bestand (of ALT+A). Klik op Geavanceerd. Kies dan onder Codec de DivX codec en klik op OK.

 

Hoe kan men een reisroute-animatie maken die het wegen-net volgt (i.p.v. rechte lijnen tussen A en B)?

Een dergelijke functionaliteit is welliswaar in de Reisroute-animatie binnen het MAGIX programma niet aanwezig, kan echter via een kleine omweg als .KML-bestand wel worden ingeladen.

Een eenvoudige mogelijkheid om een dergelijk .KML-bestand te maken vindt u op de website  GPSies.com

 

1. Klik  aub op de website op Tracks tekenen.

 

2. Zet een vinkje bij Volg wegen (routering).

Waarom is de schatting van de gebruikte DVD ruimte niet correct bij het branden?

De gebruikte ruimte die wordt aangegeven voordat er daadwerkelijk geëncodeerd wordt, is altijd een schatting. Van deze waarde kan afgeweken worden omdat er bijvoorbeeld vele overgangen etc. gebruikt worden, of wanneer het video-materiaal veel beweging bevat.

 

Waar is de tijdlijn gebleven in Video Deluxe?

Wanneer u de tijdlijn in Video Deluxe niet meer kunt zien, en daar alleen een zwart vlak zichtbaar is, dan heeft u het "tijdlijn-venster" gesloten.

Feitelijk is het bewerken-deel van Video Deluxe opgebouwd uit 3 verschillende vensters, die alle afzonderlijk verplaatst, vergroot en gesloten kunnen worden.

Hoe splits ik de audio van de video na import van een videobestand in Video Deluxe?

Nadat een videobestand in de tijdlijn is geïmporteerd, is dit één object. U wilt hier twee objecten van maken; namelijk een apart video-object en een apart audio-object.
Ga daartoe als volgt te werk:

Waarom functioneert de Beeldscherm-opname niet of kan men geen geluid opnemen bij de Beeldscherm-opname?

U wilt een Beeldscherm-opname maken, en dit functioneert niet, of er wordt geen geluid opgenomen.

Het probleem kan veroorzaakt worden doordat uw geluidskaart niet goed benaderd kan worden voor de Beeldschermopname.

Bij de start van het programma wordt de Windows Aero-look gedeactiveerd. Wat kan ik daartegen doen?

Bij het starten van Video Deluxe onder Windows Vista / 7 wordt het kleurschema Aero naar de basis modus gewisseld. Dit is een automatische aanpassing van Windows Vista / 7.


MAGIX gebruikt voor de weergave van video's de Overlay modus die het meest geschikt is voor de weergave van video's. Windows Vista / 7 kan echter de Aero look niet in Overlay modus tonen en schakelt daarom naar het basis kleurschema terug.

 

Geen, of slecht geluid bij de import van een DV-AVI bestand. Wat kan ik daartegen doen?

Wanneer bij het afspelen van een DV-AVI bestand in de tijdlijn krakende geluiden te horen zijn of geen geluid hoorbaar is, dan gaat het waarschijnlijk om een (verouderd) DV-AVI Type 1 bestand. Dit soort DV-AVI bestanden wordt in onze programma's niet ondersteund.

 

U kunt echter uw video-bestand zeer eenvoudig converteren zonder kwaliteitsverlies naar een DV-AVI Type 2 bestand. Gebruik daarvoor het gratis programmaatje DvDate. Deze kunt u hier downloaden:

http://download.chip.eu/nl/DVdate_793536.html?tab=4

of via:

Wat kan ik doen als het Bewerken-deel van het programma grotendeels zwart is (bijv. o.a. geen Tijdlijn zichtbaar)?

U opent het programma, en in het Bewerken deel ziet u een zwart scherm; het normale Bewerken-scherm met Tijdlijn, Mediapool en Voorbeeldmonitor is verdwenen. Hier een voorbeeld van een dergelijk scherm:

Wat is precies het verband tussen een Project (.MVP-bestand) en een Film (.MVD-bestand) in Video Deluxe?

In Video Deluxe versies vanaf versie 15 wordt op een volgende manier omgegaan met Projecten en Films.
Wanneer u Video Deluxe opent, dan komt standaard het welkom-scherm met daarin de gegevens voor het te openen Project. U kunt een nieuw Project starten (dat standaard als naam de huidige datum krijgt), of een bestaand Project openen. Met andere woorden, wanneer u Video Deluxe start wordt er dus ALTIJD een Project geopend (een nieuw leeg Project, of een reeds eerder aangemaakt Project). Een Project heeft altijd een bestandsnaam eindigend op .MVP.

Waarom zijn beeld en geluid asynchroon na import van een videobestand in het programma?

De asynchroniteit van beeld en geluid wordt vaak veroorzaakt door zogenaamde "dropped frames". Oftewel het geluid is op dat punt wel goed opgenomen en aanwezig, maar het beeld op dat punt ontbreekt en het vervolgbeeld wordt dan getoond.

Er zijn drie vormen van asynchroniteit:

1) Beeld en geluid hebben een constant verschil.
Aan het begin van de film is het verschil van het beeld met het geluid net zo groot als aan het einde van de film.

Ik krijg de foutmelding "Geheugentoewijzing mislukt". Wat kan ik daartegen doen?

Bij bepaald bronmateriaal, kan het bij grotere projecten voorkomen dat de foutmelding "Geheugentoewijzing mislukt" verschijnt.

 

In dit geval is het advies uw project in meerdere kleinere projecten op te delen.

 

Start het programma en laad het betreffende project.

 

Volg nu zonder verder iets te doen onderstaande "handleiding":

 

Waarom worden mijn foto´s op de TV vervormd weergegeven?

Wanneer u een project in 16:9-formaat aanmaakt, dan zou uw bronmateriaal (foto´s of video´s) ook in het 16:9 formaat moeten zijn. Een foto of film in het formaat 4:3 kan niet zonder verandering op 16:9 aangepast worden.

De volgende mogelijkheden om een 4:3 formaat in een 16:9 formaat te converteren:

1. Het beeld blijft in 4:3 (geen verandering) met zwarte balken links en rechts.

2. Het beeld wordt op 16:9 gezoomt. Waarbij er delen van de onder en boven kant van het beeld worden afgesneden.

Is het mogelijk 1920*1080/50p - opnames te bewerken?

U bent in het bezit van een Panasonic Camcorder, die met progressieve opnames op 1920x1080/50p gegenereerd worden en u wilt deze opname bewerken.

 

De import en de verwerking van deze opnamen is met Video Deluxe 16/17 Plus en Premium en met Video ProX 2/3 mogelijk.

 

De uitvoer in 1920x1080/50p is momenteel enkel mogelijk door export in het mp4 en wmv formaat, waarbij in het WMV exportscherm de aanpassingen voor de framerate ingegeven moeten worden. Bij de mp4 export kiest u de Preset HDTV 1920 x 1080 50p

 

Hoe kan ik de prestaties (performance) verbeteren bij het bewerken van HD-materiaal?

Bij de bewerking van HD-materiaal (AVCHD, MP4, HDV...) speelt de film vaak schokkerig af in de voorbeeldmonitor van het programma.

1. Controleer als eerste of u met de meest actuele programma-versie werkt. Dit kunt u eenvoudig doen via het menu Hulp / Online actualiseren.

Alternatief gaat u naar onze support-site naar het Download gedeelte naar MAGIX Patches.

De startmarker / afspeelmarker speelt iedere keer vanaf het begin van de film. Wat kan ik hiertegen doen?

Wanneer de startmarker / afspeelmarker altijd vanaf het begin van uw film afspeelt (ook al staat deze ergens midden in de film), dan is om de een of andere reden uw project beschadigd geraakt.

Om dit probleem op te lossen, klikt u a.u.b. op het knopje rechtsonder bij de tijdlijn "Weergave optimaliseren" (met de dubbele pijl). De startmarker / afspeelmarker zal zich vanaf nu weer normaal gedragen.

Waar vindt men de Reisroute Animatie in Video deluxe 16/17 PLUS/Premium of Video Pro X2?

De Reisroute animatie functie vindt u via menu Bewerken / Assistent / Animatie van reisroutes...

 

 

 

 


 

Vanaf welke versie van Video Deluxe is HDV-opname mogelijk (High Definition camcorder met een tape)?

U bezit een HDV-camera (met tape) en wilt Video Deluxe gebruiken voor de opname.

Vanaf versie Video Deluxe 2007 PLUS worden HDV-camera's ondersteund.

Vereiste hiervoor is Windows XP met minimaal Service Pack 2, Windows Vista of Windows 7; alleen daarin worden HDV-camera's herkend via Firewire.

Voor de opname moet de HDV-camera in de HDV-modus gezet zijn (deze kan namelijk ook vaak op de DV-modus staan). Staat de HDV-camera niet in de HDV-modus, dan krijgt u een melding "Geen verbinding met apparaat".

Hoe pas ik de randen van mijn project aan, zodat het in het geheel op de TV zichtbaar is?

Wanneer de randen van het videobeeld door de TV afgesneden worden, heeft u de mogelijkheid dit d.m.v. een TV-beeld correctie aan te passen. Belangrijk om te weten is dat de hoeveelheid "afgesneden" beeld bij iedere TV weer anders is en met name plaats vindt bij de TV's met een beeldbuis; moderne platte TV's hebben hier veel minder mee te maken en laten vaak wel het originele videobeeld volledig zien.

Inhoud syndiceren

Imprint | Copyright © MAGIX AG